Naslovna Torte Torta sa grožđem

Torta sa grožđem

127
0
torta_sa_grozdjem_110872250.jpg
Sastojci:

2 jaja
80 g voćnog šećera
2-3 kašike mleka
120 ml ulja
60 g brašna
60 g gustina
2 kašicice praška za pecivo
6 listića želatina
400 g belog grožđa
400 g svežeg sira
300 g lajt jogurta
5 ml tečnog zaslađivača
aroma limuna
sok od 1 limuna
200 ml slatke pavlake

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite jaja i voćni šećer pa dodajte mleko i ulje. Na to prosejte brašno, gustin i prašak za pecivo pa sve izmešajte. Testo ulijte u okrugli kalup (ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 20-25 minuta.

2. Želatin namočite u dosta vode, da omekša. Grožđe operite, bobice raspolovite i izvadite im koštice. Ostavite malo za ukrašavanje. Izmiksajte sir, jogurt, tečni zaslađivač, aromu limuna i sok od limuna, pa na kraju umešajte želatin koji ste iscedili i rastopili na laganoj vatri. Ulupajte šlag od pavlake i dodajte čim krem počne da se želatira.

3. Oko ohlađene podloge stavite obruč za tortu, premažite tankim slojem krema, složite po njoj grožđe, premažite ostatkom krema pa je odozgo poravnajte.

4. Tortu držite u frižideru barem 2 sata pre služenja. Skinite obruč i ukrasite ostatkom bobica grožđa.

Inicijalizacija u toku...