Naslovna Torte Rum-bomba sa piškotama

Rum-bomba sa piškotama

184
0
rum_bomba_sa_piskotama_n.jpg
Sastojci:

Za koru:

200 g piškota
150 g tečnog putera


Za krem:
kesica želatina u prahu
50 g piškota
4 jajeta
125 g šećera u prahu
125 ml ruma
2 kesice vanilin šećera
100 g seckane čokolade
100 g suvog grožđa mariniranog u rumu
500 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje:
250 ml slatke pavlake
100 g čokoladnog preliva
30 g likera od badema

Kora

Staviti piškote u kesicu za zamrzivač. Kesicu zatvoriti, a keks izdrobiti oklagijom.Izdrobljeni keks usuti u jednu činiju i zamesiti sa puterom. Rasporediti masu po dnu pleha (prečnika 22 cm) koji je obložen papirom za pečenje, čvrsto pritisnuti i ostaviti da se ohladi.

Krem

1. Rastopiti želatin prema uputstvu sa kesice. Piškote iseći na štanglice. Jaja,šećer u prahu, rum i vanilin šećer penasto umutiti na pari. Umešati želatin. Skinuti sa šporeta i ohladiti mešanjem.

2. Čim krem počne da se steže, dodati mu čokoladu, suvo grožđe koje je bilo u rumu i štangle od piškota. Čvrsto ulupati slatku pavlaku i dodati je toj masi.

Završne radnje

1. Krem usuti u ovalnu činiju (prečnika 22 cm), obloženu providnom folijom, poravnati i ostaviti da se hladi oko 3 sata.

2. Rum-bombu pažljivo izručiti na testo od piškota. Skinuti foliju. Za ukrašavanje čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kolač ukrasiti po želji.

Inicijalizacija u toku...