Naslovna Torte Puslica torta sa lešnicima

Puslica torta sa lešnicima

551
0
puslica_sa_lesnicima_n.jpg
Sastojci:

7 belanaca
500 g šećera
kašika sirćeta 

Fil:

7 žumanaca
7 kašika šećera
250 g maslaca
150 g prepečenih mlevenih lešnika

Preliv:

5 dl slatke pavlake
ili 200 g čokolade 

1. Za belu koricu umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer. Tokom mućenja postepeno dodajte i sirće da masa bude vrlo čvrsta. Rasporedite preko pek papira u veliki pleh od rerne i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad stavite koricu, osmah smanjite na 100 stepeni). Sušite koru oko 45 minuta pazeći da ne potamni. Ako slučajno počne da tamni, preko stavite papir.

2. Za fil kuvajte na pari žumanca umućena sa šećerom. Prohladite i dodajte umućen maslac i lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite na pola i filujte preko dve kore. Treću koru ne filujte nego tortu spolja premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite prepečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.

Inicijalizacija u toku...