Naslovna Torte Pomorandža torta

Pomorandža torta

422
0
pomorandza_torta_n.jpg
Sastojci:

Kora:

6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
sok od 1 pomorandže

Fil:

300 g oraha
1/2 dl mleka
šećera po ukusu
200 g umućenog maslaca
5 štangli čokolade
4 žumanceta
4 kašike šećera
1 pomorandža

I još:

šlag
1-2 štangle čokolade

1. Umutite jaja i šećer, dodajte orahe i brašno. Pecite patišpanj na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad se ohladi, prelijte sokom od pomorandže.

2. Za fil poparite mlevene orahe vrelim mlekom, dodajte šećer po ukusu i maslac. U to dodajte čokoladu otopljenu u malo ulja i prethodno umućena žumanca sa šećerom i korom i sokom od 1 pomorandže. Patišpanj nafilujte, dodajte šlag i na sve krupno narendajte čokoladu.

Inicijalizacija u toku...