Naslovna Torte Beze torta sa voćem

Beze torta sa voćem

136
0
beze_torta_s_vocem_n.jpg
Sastojci:

Za testo:

100 g maslaca
100 g šećera
3 žumanca
100 g brašna
50 g mlevenih pinjola ili badema
2 kašicice praška za pecivo
3 kašike mleka

Za beze i fil:

3 belanceta
210 g šećera
kašika gustina
malo praška za pecivo
4 kašike pinjola ili seckanih badema
300 g  voća po želji
250 ml slatke pavlake
200 g svežeg švapskog sira

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umuttiti maslac sa šećerom, pa umešati žumanca. Dodati brašno, pinjole, prašak za pecivo i mleko. Sipati testo u dva kalupa za torte (prečnika 26 cm).

2. Za beze masu umutiti belanca sa 180 g šećera. Dodati gustin i prašak za pecivo. Premazati beze masu preko obe kore. Posuti pinjolama. Peći obe kore po 30 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u kalupima.

3. Očistiti voće. Umutiti slatku pavlaku sa ostatkom šećera. Razmutiti sir sa 2 kašike slatke pavlake, pa onda i  ostatkom. Umešati i voće.

4. Izvaditi kore iz kalupa, pa jednu premazati kremom s voćem. Poklopiti drugom korom. Hladiti tortu oko 30 minuta.

Inicijalizacija u toku...