Naslovna Testenine Zapečene lazanje

Zapečene lazanje

104
0
zapecene_lazanje_n.jpg
Sastojci:

šargarepa
so, biber
50 g celera
glavica crnog luka
čen belog luka
50 g slanine
90 g putera
250 g mlevenog mesa
3 kašike gustog soka od paradajza
125 ml crnog vina
250 ml goveđe supe
kašičica origana
16 listova za lazanje
60 g brašna
600 ml mleka
125 ml pavlake
malo muskatnog oraščića
100 g rendanog parmezana

1. Oprati i očistiti šargarepu i celer. Oljuštiti crni i beli luk.Slaninu i povrće iseckati na kockice iste veličine.

2. U šerpi zagrejati dve kašike putera, pa na njemu propržiti slaninu. Dodati crni i beli luk i ostalo povrće. Sve dinstati uz stalno mešanje oko 5 minuta. Dodati mleveno meso, pa sve zajedno pržiti. Umešati i sok od paradajza. Usuti crno vino, pa sve ostaviti da prokuva. Doliti goveđu supu. Začiniti solju, biberom i origanom. Ostaviti da sve prokuva oko 30 minuta.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Za bešamel sos, rastopiti preostali puter, dodati brašno, pa sve nakratko propržiti. Dodati mleko i pavlaku, pa ostaviti da prokuva. Začiniti solju i muskatnim oraščićeem. Kuvati oko 5 minuta uz stalno mešanje.

4. Staviti malo bešamel sosa u dublji pleh, zatim sloj ploča za lazanje, mlevenog mesa, bešamel sosa i parmezana. Ponoviti postupak, dok svi sastojci ne budu potrošeni, završiti bešamel sosom i parmezanom. Peći lazanje oko 50 minuta.

Inicijalizacija u toku...