Naslovna Testenine Tradicionalne špagete iz Napulja čija je priprema nikad brža i jednostavnija

Tradicionalne špagete iz Napulja čija je priprema nikad brža i jednostavnija

828
0
Foto: Shutterstock

Na prvu loptu osvajaju svojim mirisom i ukusom i predstavljaju srž tradicionalne italijanske kuhinje.

Ono što će vas još oduševiti kod ovog recepta je to što vam je potreban samo jedan lonac! Može li jednostavnije i brže?

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
8 sitno seckanih čenova belog luka
4 sitno seckanih fileta inćuna
1/4 do 1/2 kašičice crvenog bibera u zrnu
1 veći naseckani paradajz
3/4 šolje vode
1/2 kašičice soli
špageti
1/2 šoljice grubo seckanih maslina
1/3 šoljice grubo narezanih listova peršuna
1/4 šoljice grugo naseckanog kapra

Priprema:
Zagrijte ulje u loncu. Dodajte beli luk, inćune, biber u zrnu i kuvajte uz stalno mešanje otprilike minut. Dodajte paradajz, vodu i so. Nastavite kuvati. Smanjite plamen, dodajte špagete i kuvajte povremeno mešajući sve dok se testenina ne skuva, a sos zgusne, oko 12 minuta. Dodajte masline, kapar i pomešajte da se svi sastojci sjedine. Po potrebi dodajte još soli.

Pročitajte i:  Leskovačke šnicle od mlevene junetine s kačkavaljem

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.