Sastojci:
350 g širokih rezanaca
so, biber
glavica luka
čen belog luka
400 g mešanih pečuraka (vrganja, bukovača, lisičarki)
ćureći file
2 kašike maslinovog ulja
2 grančice majčine dušice
2 kašike balzamiko sirćeta
250 g pavlake
1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi. Beli i crni luk nasecite na kockice. Očistite pečurke i isecite ih na komade. File isecite na kockice.
2 U tiganju zagrejte dve kašike ulja, pa prodinstajte crni i beli luk. Dodajte pečcurke i listiće majčine dušice, propržite ih, pa potom izvadite iz tiganja. Preostalo ulje zagrejte u masnoći od prženja, pa propržite na njoj meso. Vratite pečurke i sve začinite. Sipajte sirće i zakuvajte. Dodajte pavlaku i još malo kuvajte. Izvadite majčinu dušicu i začinite po želji. Testeninu ocedite i poslužite sa sosom. Po želji ukrasite svežim grančicama majčine dušice.