Naslovna Testenine Špagete milaneze

Špagete milaneze

5097
0
spagete_milaneze_n.jpg
Sastojci:

1,5 kg paradajza
2 kašike maslinovog ulja
2 glavice crnog luka
1/4 kašičice praška za pecivo
2 čena belog luka
kašičica šećera
so, biber
veza bosiljka
kašičica šećera
kašika peršuna
pakovanje špageta

1. Paradajz potopite na nekoliko minuta u vrelu vodu kako biste ga lakše oljuštili. Kad skinete ljusku, iseckajte ga sitno.

2. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, posolite i dinstajte ga povremeno dolivajući vrlo malo vode (uspite je tek kad vam deluje da će se luk zalepiti za dno šerpe ili zagoreti). Luk mora sasvim da se istopi, a da biste to brže postigli, dodajte i malo praška za pecivo. Gotovo je kad luk postane zlatno-žut (skoro svetlobraon) i kašast. Tad dodajte paradajz seckan na kockice, sipajte čašu vode i dinstajte na laganoj vatri sat i po dodajući vodu po potrebi. Tokom kuvanja stavite i sitno seckan ili drobljen beli luk, šećer. Neki minut pre kraja kuvanja umešajte sitno seckan bosiljak, a kad sos mileneze skinete s vatre, dodajte i biber i sitno seckan peršun.

3. Skuvan sos prelijte preko skuvanih testenina.

Inicijalizacija u toku...