Naslovna Testenine Školjkice "Bari" s vinom i brokolijem

Školjkice "Bari" s vinom i brokolijem

52
0
skoljkice_bari_s_vinom_i_brokolijem_n.jpg
Sastojci:

4 paradajza
po jedna žuta i crvena paprika
glavica luka
čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
400 g pečenice
100 ml belog vina
400 g testenine u obliku školjkice (orekijete)
so, biber
kašičica sušenog origana

1. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite i presecite na četiri dela. Uklonite semenke i nasecite paradajz na kockice. Preostalo povrće očistite. Papriku isecite na kockice, a brokoli razdelite na manje komade.

2. Crni i beli luk naseckajte i prodinstajte na vrelom ulju. Pečenicu iseckajte na sitno, napravite kuglice od mesa i propržite ih. Dodajte paradajz i prelijte vinom. Kuvajte 10-15 minuta.

3. Kad se sos zgusne, dodajte brokoli, papriku i origano, pobiberite i kuvajte još 5-6 minuta. Po potrebi dolijte malo vode u kojoj se kuvala testenina.

4. Testeninu skuvajte u slanoj vodi, ocedite i pomešajte sa sosom.

Inicijalizacija u toku...