Naslovna Testenine Recept za domaće njoke od bundeve

Recept za domaće njoke od bundeve

1158
0
Foto: Profimedia

Da bi vaše njoke učinili lepšima, viljuškom lagano pritisnite svaki od njih, tek toliko da viljuška ostavi trag.

Sastojci:
500 g bundeve
1 jaje
100 g glatkog brašna
50 g parmezana
muskatni oraščić
so
biber
Priprema:
Bundevu isecite na veće komade i stavite u rernu na 180 stepeni, pecite oko 45 minuta. Kad se budeva malo ohladi, izdubite je i meso pretvorite u pire. Pomešajte pire s brašnom, malo muskatnog oraščića i parmezanom. Dodajte jaje i mesite. Trebalo bi da dobijete meko testo koje se može valjati, a ako je testo još uvek gnjecavo, svakako dodajte još brašna. Napravite tanki valjak pa secite na manje komadiće. Kuvajte ih u posoljenoj kipućoj vodi.

Pročitajte i:  Posna pita sa krompirom i pečurkama (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.