Naslovna Testenine Za ljubitelje italijanske kuhinje: Taljatele sa ćuretinom, spanaćem i ljutom papričicom

Za ljubitelje italijanske kuhinje: Taljatele sa ćuretinom, spanaćem i ljutom papričicom

368
0
Foto: Shutterstock

Ako ste došli umorni sa posla ili vam se ne stoji dugo pored šporeta, pipremite ukusan obrok za kratko vreme.

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg belog mesa (ili pilećeg)
  • 400g spanaća (ili odmrznutih briketa)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 3-4 kriške belog, punomasnog sira
  • 5-6 čeri paradajza

Prirpema:
Ćuretinu isecite na trake, začinite i ispržite na malo putera. Pred kraj prženja dodajte glavicu luka isečenu na tanke kolutove i iseckanu ljutu papričicu. Kada luk omekša, ubacite spanać i pržite dok ne uvri voda. Na kraju dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.
Ovako pripremljen sos sipajte preko skuvanih taljatela, pa dodajte paradajz isečen na četvrtine i mešajte još 2-3 minuta na toploj ringli dok se masa ne sjedini i paradajz malo uprži.

Pročitajte i:  Najbolji posni meni za Svetog Nikolu (RECEPTI)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.