Naslovna Testenine Topi se u ustima: Makarone sa sirom i još jednim zanimljivim sastojkom

Topi se u ustima: Makarone sa sirom i još jednim zanimljivim sastojkom

3109
0
Foto: Shutterstock

Testenina u kremastom sosu od bundeve sa dosta sira je ručak koji ne želite da propustite.

Sastojci:

  • 500 g bundeve , oguljena, očišćena i izrezana na kockice
  • 1,5 šoljica mleka
  • 1/2 šoljice vode
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice belog bibera
  • 1/4 kašičice sveže izrendanog muškatnog oraščića
  • 500 g testenine
  • 150 g izrendanog čedar sira
  • 60 g parmezana
  • 50 g krem ​​sira

Priprema:
Bundevu, mleko, vodu i so stavite da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru, poklopite i kuvajte dok bundeva ne omekša, oko 20 minuta. Isključite vatru i ostavi sa strane.

Pročitajte i:  Jednostavno i ukusno: Krompir na bečki način

U međuvremenu skuvajte testeninu. Uz pomoć štapnog miksera usitnite smesu od bundeve dok ne postane glatka. Dodajte muškatni oraščić i biber. Dodajte testeninu, čedar, parmezan i krem ​​sir, i mešajte dok se testenina ne sjedini ravnomerno, a sirevi se ne otope.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.