Naslovna Testenine Pet grešaka koje pravimo kod kuvanja testenine

Pet grešaka koje pravimo kod kuvanja testenine

8540
1
Foto: Shutterstock

Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi.

Ovih 5 grešaka ljudi najčešće ponavljaju kad kuvaju testeninu kod kuće:

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu sa sosomi pustite da upije aromu.

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana nije slanina, već italijansko meso guancinale.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Voćni kolač sa šljivama

Probanje na samom kraju – profesionalni kuvari sve vreme probaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Magazin.hr

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Vodu je najbolje ne soliti uopste jer su sosevi sasvim zadovoljavajuce slanoce i bilo bi suvisno.A i parmezan ili neki sir koji se dodaje uglavnom zadovoljavaju ukus i kod soseva koji se prave gde je teze pogoditi a tek kod kupovnih koji su po jusu .univerzalnog,optimalnog ljudskog ukusa,ni preslani ni neslani. nema ni najmanje porebe za soljenjem vode ,iako sam i sama solila vodu dok nisam procitala da nije potrebno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.