Naslovna Testenine Originalni bolonjeze sos

Originalni bolonjeze sos

3907
1
originalni_bolonjeze_n.jpg
Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
6 režnjeva slanine
3 čena belog luka
2 glavice crnog luka
veza celera
2 šargarepe
1 kg mlevene junetine
2 čaše crvenog vina
800g paradajz sosa
2 lista lovora
so
biber
800g-1 kg taljatela
parmezan za posipanje

1. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju ili šerpi i pržite iseckanu slaninu dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte iseckan crni i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Pojačajte temperaturu i dodajte mleveno meso. Kada se meso isprži dodajte vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne smanji za trećinu. Smanjite temperaturu i umešajte paradajz, začine i celer.

2. Poklopite šerpu i kuvajte na blagoj vatri oko 1- 1,5 sat dok se sos ne zgusne, povremeno mešajući.

3. Taljatele skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i podelite u tanjire. Preko paste stavite parmezan, a zatim sos. Preko sosa možete staviti sir i biber.

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. nije autentican recept
    nije autentican recept italijanskih kuvara,bio sam u bolonji na kursu italijanske kuhinje,na kg mesa ide pola glavice crvenog luka,50gr sargarepe i isto toliko celera,meso nije junece nego pola-pola,govedina(iskljucivo biftek) i svinjetina,ne ide paradajz sos nego paradajz pire i vreme kuvanja zavisi od toga ko kakavukus zeli,stare italijanske domacice su ga kuvale i po 4-5h,sto se duze kuva to je bolji

Comments are closed.