Naslovna Testenine Napuljski špageti: Jednostavna testenina u malo začinjenijem crvenom sosu

Napuljski špageti: Jednostavna testenina u malo začinjenijem crvenom sosu

1971
0
Foto: Shutterstock

Ako volite ljutkastu hranu onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

50 ml maslinovog ulja
200g luka
2 čena belog luka
1 konzerva pelata
so
ljuta mlevena paprika
pola kašičice šećera
malo bibera
6 maslina punjenih paprikom
400g špageta
4 kašike rendanog parmezana

Priprema:
Na zagrejano ulje stavite luk izrezan na kriške i sitno seckani beli luk i pržite do zlatne boje. Dodajte iseckani pelat, ljutu mlevenu papriku, šećer i biber. Kuvajte na laganoj vatri oko pola sata i povremeno promešajte. Zatim dodajte masline isečene na kolutiće i još malo kuvajte.
Špagete skuvajte u blago posoljenoj, kipućoj vodi. Testeninu ocedite i prelijte je pripremljenim umakom. Na kraju pospite parmezanom ako želite.

Pročitajte i:  Ove zanimljivosti o siru sigurno niste znali

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.