Naslovna Testenine Makarone sa tikvicama, paradajzom i maslinama

Makarone sa tikvicama, paradajzom i maslinama

2311
0
Foto: Kuvaj uživo

Lagano italijansko jelo koje se brzo priprema.

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 5 čena belog luka
  • 500 g tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml belog vina
  • 250 g čeri paradajza
  • 100 g crnih maslina
  • 1 kašičica bibera
  • 40 g parmezana
  • 400 g testenine (fusilli)

Priprema:
U tiganj sipajte ulje i propržite iseckan beli luk dok ne dobije zlatastu boju (oko 5 min). Zatim dodajte prethodno iseckane tikvice, so i belo vino i pržite 12-13 min. na blagoj vatri dok se tikvice ne isprže (možete i bez belog vina, nije obavezno). Sklonite sa vatre i skuvajte testeninu. Testeninu kuvajte 1-2 manje nego što je naznačeno u uputstvu da bi testenina bila ”al dente”. Procedite. Vratite tikvice na vatru, dodajte masline, čeri paradajz, biber, promešajte, pa dodajte testeninu. Izmešajte sve pa dodajte parmezan. Ako je potrebno dosolite po ukusu.

Pročitajte i:  Kuvar iluzionista koji je pravljenje kolača podigao na sasvim novi nivo: Da li su po vašem ukusu?

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvajuzivo

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.