Naslovna Testenine Lingvini sa škampima, paradajzom i bosiljkom

Lingvini sa škampima, paradajzom i bosiljkom

117
0
pasta.jpg
Sastojci:

350 g lingvina

2 kašike putera

2 kašike maslinovog ulja

3 čena belog luka

prstohvat tucane čili paprike

450 g velikih sirovih škampa, oljuštenih i očišćenih, sa repovima

110 ml suvog belog vina

400 g tanko nasečenog paradajza

20 g svežeg bosiljka, isečenog na tanke tračice

so i sveže mleveni biber

1. Kuvajte lingvine u ključaloj slanoj vodi dok ne budu al dente, otprilike 10 do 12 minuta.

2. U međuvremenu, otopite puter i maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i tucanu čili papriku i sotirajte dok ne zamiriše, otprilike jedan minut.

3. Dodajte škampe u tiganj  i sotirajte dok ne budu skoro gotovi i ne počnu da dobijaju roze boju, od dva do tri minuta. Potom deglazirajte tiganj belim vinom i pustite da se krčka jedan minut. Dodajte paradajz i krčkajte otprilike od četiri do šest minuta, dok ne počne blago da se zgušnjava.

4. Ocedite pastu i dodajte je u tiganj zajedno sa bosiljkom. Promešajte sve i začinite po ukusu.

5. Služiti odmah.

Inicijalizacija u toku...