Naslovna Testenine Lingvini s paradajzom i mocarelom

Lingvini s paradajzom i mocarelom

288
0
lingvini_s_paradajzom_i_mocarelom.jpg
Sastojci:

3 čena belog luka, oljuštena

po želji: 1/4 sveže crvene ljute papričice

400 g zrelog čeri paradajza

ekstradevičansko maslinovo ulje

morska so i sveže mleveni crni biber

1/2 veze svežeg bosiljka (samo listovi)

200 g lingvina

1 kugla (125 g) bivolje mocarele

po želji: parmezan, za posluživanje

1. Sitno iseckajte beli luk i papričicu (ako stavljate) i isecite paradajz na četvrtine.

2. Zagrejte 3 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dodajte beli luk i papričicu i propržite 2 minuta. Umešajte paradajz, posolite i nacepkajte većinu listova bosiljka – nekoliko lepih listova sačuvajte. Dodajte malo više ključale vode, smanjite vatru na srednju, poklopite i kuvajte 10 minuta, dok paradajz ne omekša. Ne sklanjajući s vatre, dobro promešajte tako da dobijete finu ujednačenu masu; ako je potrebno, razredite s malo sačuvane vode.

3. U sos nacepkajte polovinu mocarele, dobro promešajte pa sklonite sa vatre.

4. Rasporedite u tanjire, preko nacepkajte preostalu mocarelu, pospite sačuvanim listovima bosiljka, a neposredno pred serviranje dodajte malo bibera i, ako želite, rendanog parmezana.

Recept možete pronaći i u kuvaru Ukusi Italije, u izdanju Vulkana.

Džejmi Oliver & FoodTube

Ukusi Italije 

Ukratko o knjizi 

Džejmi Oliver i njegove kolege sa FoodTube kanala napravili su sjajne mini-kuvare koji sadrže recepte za najpopularnija i najkorisnija jela.

Džejmijev italijanski mentor, kuvar Đenaro Kontaldo, sprema, kuva i jede pastu preko pedeset godina. Ova divna knjiga će, pomoću jednostavnih, sezonskih recepata, kao i svih osnova koje je neophodno znati, transformisati način na koji kuvate testeninu. 

Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za omiljenu italijansku, a to je, naravno, testenina! Testenina je osnova italijanske kuhinje i većina tradicionalnih italijanskih porodica konzumira je bar jednom dnevno.

Čar testenine leži u tome što se sprema brzo, jednostavno i na razne načine – od jednostavnih sosova s paradajzom, kojima se samo preliju špagete, do ragua koji se kuvaju satima i jela iz peći. Može biti izuzetno lagana, ali i veoma bogata, u zavisnosti od godišnjeg doba i vašeg budžeta. Recepti u ovom kuvaru su razvrstani po godišnjim dobima – ako se rukovodite ovom filozofijom, jela će vam biti ukusnija i hranljivija.

Uz recepte u ovoj knjizi, na kanalu Fud tjub možete pronaći Đenarove video-snimke i još mnogo njegovih recepata i ideja za testenine. Gledajte, kuvajte i uživajte!

Inicijalizacija u toku...