Naslovna Testenine Domaći tortelini

Domaći tortelini

448
0
stockfood_11149019675.jpg
Sastojci:

Potrebno:
300 g brašna
3 jajeta
so
malo ulja

Priprema
Slika 1: Pripremite sve potrebne sastojke za izradu testa i filovanje. Torteline možete ostaviti prazne ili ih puniti naseckanom šunkom, dinstanim mlevenim mesom s lukom, raznim povrćem, sirom, pestom, spanaćem…

Slika 2: Zamesite testo od brašna, jaja, ulja i soli. Ostavite testo da odstoji, pa ga razvaljajte što tanje na široke listove

Slika 3:Listove isecite običnim ili nazubljenim kružnim nožem na male pravougaonike (možete i na kvadrate ili krugove).

Slika 4:  Na sredinu testa kašičicom stavite malo fila.

Slika 5: Dobijene krugove (kvadrate) presavijte testo tako da dobijete trougao.

Slika 6: Zatvorite torteline, blago utapkajte testo da se ivice zalepe i spojite  krajeve obmotane oko kažiprsta (ili malog prsta). Kuvajte ih deset minuta u mnogo slane vode, ocedite i začinite maslacem i parmezanom.

Super savet: Ako želite da vaši tortelini budu u boji, u testo možete dodati bareni spanać (zelena), šargarepu (narandžasta)…

Inicijalizacija u toku...