Naslovna Testenine Domaći rezanci sa makom

Domaći rezanci sa makom

270
0
reyancesamakom.jpg
Sastojci:

500 g brašna

1 celo jaje i 1 žumance

malo soli

2 dl mlake vode

200 g mlevenog maka

100 g šećera u prahu

1. Umutiti testo od brašna, jaja, soli i mlake vode, napraviti kuglu i ostaviti da stoji oko pola sata.

2.Testo razvaljati na pobrašnjenoj površini, iseći u trake, složiti ih u par slojeva (između posuti brašnom) i iseći u široke rezance.

3. Možete ih, po želji, razvijati i seći deblje, tanje, šire, uže.

4.Rezance kuvati u velikom loncu, u slanoj kipućoj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati još 2-3 minuta pa ocediti.

5. Dodati mleveni mak i šećer u prahu. Rezance služiti tople.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

Izvor: Oklagija

Inicijalizacija u toku...