Naslovna Testenine Brzo, lako i jednostavno: Taljatele sa slaninom i pečurkama u aromatičnom sosu

Brzo, lako i jednostavno: Taljatele sa slaninom i pečurkama u aromatičnom sosu

672
0
Foto: Shutterstock

Nikad jednostavnija i nikad ukusnija pasta, koja sa tanjira nestaje u rekordnom roku. Idealna je da je spremite kada vam, recimo, dolaze gosti, ali i bez posebnog povoda – kako biste udovoljili svom čulu ukusa.

Sastojci:

200g slanine
400g taljatela
200g šampinjona
200 ml pavlake za kuvanje
2 čena belog luka
so
biber
parmezan
maslinovo ulje
čeri paradajz (po ukusu)

Priprema:
Slaninu isecite na sitnije komade, a šampinjone na malo krupnije kriške. Zatim sitno naseckajte beli luk, a čeri paradajz na četvrtine. Onda na malo maslinovog ulja propržite slaninu, dodajte pečurke. Kada se kratko prodinsta dodati neutralnu pavlaku i biber po ukusu. Ostavite nekoliko minuta da se krčka i povremeno promešajte varjačom.
Proključalu vodu posoliti i dodati taljatele. Kada se skuvaju, procedite vodu i dodajte sos na njih. Stavite i peršun, a zatim dodajte krišku putera po ukusu. Mešajte dok se puter ne otopi.
Servirajte jelo i dodajte parmezan i čeri paradajz.

Pročitajte i:  Zaboravite na pomfrit od krompira. Probajte zdravije varijante!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mogujatosama.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.