Naslovna Sve o namirnicama Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka

Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka

210
0
tresnje_zdrave_ali_ih_ne_jedite_pre_rucka.jpg

Sjajno letnje voće pravi je mali crveni dragulj. Boja kožice trešanja može varirati od nežnožućkaste do dubokih crvenih tonova rubina i boje burgundca. Da je reč o voću koje je blagotvorno za zdravlje, govori podatak da su ih pre tri hiljade godina na Dalekom istoku uzgajali neposredno uz domove, a od starih Egipćana i Grka preuzeli su ih i po celoj Evropi proširili Rimljani.

Pogledajte i Čudesne višnje – protiv infekcija, upala, nesanice, gojaznosti…

Trešnje i višnje u međuvremenu su našle primenu u gastronomiji. Specijalitet su čak i kada ih se jednostavno umoči u rastopljenu čokoladu, a kada se iz njih očistite koštice i kada ih se usitni u pire, idealne su za pripremu sorbeta, sladoleda i umaka. Koriste se same, ali i u kombinaciji s drugim voćem, a posebno uz čokoladne i kreme od vanile. I trešnje i višnje imaju sjajna nutritivna svojstva jer su bogate flavonoidima, prirodnim protivupalnim supstancama. Uz to ublažavaju simptome alergija i astme i jačaju kolagen, vezivna tkiva, hrskavice i tetive. 

Pročitajte i:  5 simptoma nedostatka vitamina C

Pročitajte i Kako da lako izvadite koštice iz višanja i trešanja (VIDEO)

Trešnje se ne jedu pre ručka. Ako je reč o mesnom obroku, dogodiće se reakcija koja usporava izlučivanje želudačnih sokova, ali trebalo bi ih jesti što više kako bi se snizio nivo LDL kolesterola u krvi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Izvor: vecernji.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.