Naslovna Sve o namirnicama Kokice, zdrave i ukusne grickalice

Kokice, zdrave i ukusne grickalice

46
0
kokice_zdrave_i_ukusne_grickalice_cl.jpg

Studija koja je izvedena na Univerzitetu Skrenton u Pensilvaniji, pokazala je da kokice imaju više antioksidanata od nekih vrsta voća i povrća. Pored toga, ove neodoljive grickalice sadrže i dosta vlakana.

Istraživanje je pokazalo da porcija kokica sadrži oko 300 miligrama polifenola, snažnih antioksidanasa, dok se tokom dana iz voća i povrća u organizam unese u proseku najviše 200-250 miligrama polifenola.

Pročitajte i:  Šta je zdravije - puter ili margarin

Ipak, važno je i koje kokice jedete. Najzdravije su svakako one iskokane na vrućem vazduhu, u posebnim aparatima. Kokice iz mikrotalasne rerne sadrže skoro dvostruko više kalorija od onih koje su pripremljene na vrelom vazduhu, a i one spremljene na ulju nisu baš preporučljive, savetuju stručnjaci.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.