Naslovna Sve o namirnicama Hrana za hidriranu i lepu kožu

Hrana za hidriranu i lepu kožu

206
0
hrana_za_hidriranu_i_lepu_kozu_cl.jpg

Uz malo drugačiju ishranu vaša koža će povratiti vlažnost i sjaj…

Za vas izdovojamo pet namirnica koje će učiniti vaše lice i kožu tela blistavim i svežim.

Ovsena kaša

Ovsena kaža je puna vode koja koži vraća hidrirani sjaj. Takođe je odličan izvor mangana, koji pomaže u proizvodnji proteina, uključujući kolagen i elastin, i štiti ćelije kože od oštećenja nastalih gradnjom slobodnih radikala.

Tunjevina

Omega 3 masne kiseline koje se nalaze u tunjevini održavaju ćelijske membrane i tako štite i održavaju vlažnost kože. Tunjevina i losos su takođe izvori vitamina B, koji je veoma bitan u zimskim danima.

Spanać

Pored toga što je bogat vitaminom A koji jača kožu, spanać takođe sadrži fitohemikalije i folate koji održavaju vlažnost.

Pročitajte i:  Kafa i cigareta na prazan stomak? Ne, nikako

Avokado

Voćka koja se ne nalazi tako lako kod nas, posebno ne u zimskom periodu, ali ako je negde ugledate, obavezno priuštite sebi, s obzirom da je avokado bogat vitaminima C i E, kao i nezasićenim mastima koje održavaju vlagu.

Pomorandže

Pomorandže su same po sebi pune vode, tako da ih već to čini odličnom hranom za kožu. Takođe sadrže vitamin C, sastojak rastvorljiv u vodi koji kao antioksidant štiti organizam, uključujući i ćelije kože od štetnih slobodnih radikala. Vitamin C proizvodi i kolagen, koji je osnovni protein u organizmu zadužen za održanje zdravlja kože, kostiju i tkiva.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.