Naslovna Sve o namirnicama DA LI ZNATE: Ove namirnice NIKADA ne TREBA da ljuštite!!!

DA LI ZNATE: Ove namirnice NIKADA ne TREBA da ljuštite!!!

3651
0

Da li ste znali da određene vrste voća i povrća ne samo da ne morate, već ne bi ni trebalo da gulite? Osim što ćete uštedeti vreme, zadržaćete i mnoge hranljive sastojke i ukuse koji bi se ljušćenjem izgubili.

Krompir 

Uobičajeno je da se za pire krompir, krompir salatu, pa čak i pečeni krompir, odstranjuje kora. Ali to je loša ideja, jer 20 odsto hranjivih vrednosti, kao što je vitamin B, tragovi minerala i vlakana, dolaze iz kore. Krompir samo dobro operite.

Patlidžan 

Kora patlidžana sadrži fitonutrijent nasunin – jak antioksidans koji pomaže u borbi protiv oštećenja ćelija zbog kojih dolazi do starenja ili bolesti.

Sveži krastavci 

Iako može biti malo gruba, kora tamnozelenih krastavaca je odlična za jačanje imunitetajer sadrži antioksidanse i vlakna, koji sprečavaju zatvor.

Pročitajte i:  Izlečite anemiju uz ovih 10 namirnica

Pročitajte i: Najlakši i najbrži način ljuštenja bresaka i paradajza

Šargarepa 

Sve dok je dobro operete, nema nikakvog razloga da je ljuštite.

Američki nutricionista Kejti Kavuto kaže:  “Svi antioksidansi su koncentrisani na kori ili direktno ispod nje”.

Jabuke

Mnogi uklanjaju koru jer je nju teško sažvakati, ali kora jabuke je bogata vlaknima, koja će vas zasititi i pomoći probavi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: superzena.b92.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.