Naslovna Sve o namirnicama Da li je pileća džigerica dobra za vaše zdravlje

Da li je pileća džigerica dobra za vaše zdravlje

7126
0
da_li_je_pileca_dzigerica_dobra_za_vase_zdravlje.jpg

Ukoliko je jedete u umerenim količinama i ne konzumirate drugu hranu bogatu holesterolom, pileća džigerica može biti odličan sastavni deo zdrave ishrane. Oko 30 grama ovog mesa ima 45 kalorija, 1 gram masnoće, 15 miligrama natrijuma, čak 7 grama proteina, ali i 180 miligrama holesterola. Naravno, ukoliko meso pripremate u ulju ne zaboravite da uračunate i taj procenat masnoće u kalorija.

Pogledajte i Zašto ne treba izbegavati svinjsku mast u ishrani

Pileća džigerica u samo 30 grama sadrži oko 130 procenata preporučenog dnevnog unosa vitamina A. Ovaj vitamin je značajan za zdravlje očiju i može delovati preventivno na brojna oftamološka oboljenja. Pored toga, vitamin A pruža zdravu i lepu kožu, nesmetano varenje i jača imunitet.

Pogledajte i 5 simptoma nedostatka vitamina

Jednom porcijom pileće džigerice u organizam ćete uneti i čak 20 procenata više  vitamina B-12 od preporučene dnevne količine. Nedostatak ovog vitamina može doprineti razvoju anemije, pa je vitamin B-12 izuzetno značajan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, podizanje energije, popravljanje mentalnih funkcija.

Pročitajte i:  Ovako još niste ljuštili pomorandžu (VIDEO)

Pogledajte i Pročistite krv napitkom od belog luka

Folna kiselina, poznata i kao vitamin B-9, takođe se može naći u pilećoj džigerici koja sadrži čak 60 posto preporučene dnevne doze ovog vitamina. Ovaj nutritijent je naročito važan u ishrani trudnica jer utiče pozitivno na razvoj ploda. Folna kiselina ima izuzetan značaj za naše zdravlje posebno zbog toga što ima važnu ulogu u stvaranju novih ćelija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.