Naslovna Sve o namirnicama 9 blagodeti grejpfruta

9 blagodeti grejpfruta

236
0
9_blagodeti_grejpfruta_cl.jpg

Grejpfrut potiče iz Južne Amerike i predstavlja hibrid pomorandže i pomela, zbog čega ima karakterističan i prepoznatljiv oblik i ukus.  Evo nekoliko dobrih razloga da u svoju ishranu uvrstite i grejpfrut.

1. Ojačava imuni sistem. Velika količina vitamina C pomaže jačanje imuniteta i može delovati preventivno na pojavu mnogih oboljenja. Pored toga, grejpfrut je odličan borac protiv slobodnih radikala.

2. Deluje preventivno na pojavu kamena u bubregu. Kamenje u bubregu uglavnom nastaje taloženjem kalcijuma. Sok od grejpfruta je odlična prevencija ovih veoma neprijatnih tegoba.

3. Sagoreva masnoće. Da grejpfrut potpomaže sagorevanej masti u organizmu nije trač. Naučna istraživanja su pokazala da je ovo voće odličan izbor za doručak. Jednostavno pre svakog obroka popijte čašu soka od grejpfruta za maksimalan učinak ovog voća.

4. Ubrzava metabolizam. Grejpfrut ubrzava metabolizam i pomaže vam da se rešite suvišnih kilograma.

5. Čisti jetru. Grejpfrut pomaže jetri da se oslobodi toksina, a detoksikacija jetre utiče pozitivno na kompletno zdravlje.

Pročitajte i:  Čudotvorni domaći lek - štiti od raka i čuva zdravlje srca

6. Pomaže prevenciji raka prostate. Bogat antioksidantima, grejpfrut je odličan način prevencije raka prostate. Naučna istraživanja su pokazala da grejpfrut može obnoviti oštećene ćelije na nivouo DNK.

7. Deluje preventivno na rak pluća. Istraživanja su pokazala da grejpfrut deluje preventivno i pomaže u lečenju raka pluća. Konzumiranjem tri čaše soka od grejpfruta na dan moeže delimično popraviti loš uticaj cigareta na zdravlje pluća. Naročito je crveni grejpfrut bogat enzimima koji  su efikasni u prevenciji raka pluća.

8. Smanjuje nivo lošeg holesterola. Istraživanja su pokazala da se redovnim konzumiranjem grejpfruta može smanjiti nivo lošeg holesterola za 15 procenata, a nivo triglicerida za 17 procenata.

9. Pomaže u sprečavanju bolesti desni. Naučnici su došli do otkrića da konzumiranjem dva grejpfruta na dan može uticati preventivno i umanjiti oštećenja nastala od bolesti desni.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.