Naslovna Sve o namirnicama 7 namirnica koje ostavljaju mrlje na zubima

7 namirnica koje ostavljaju mrlje na zubima

120
0
7_namirnica_koje_ostavljaju_mrlje_na_zubima_cl.jpg

Kako postoje mnogi proizvodi koje možete koristiti da bi vaši zubi bili blistavo beli, tako postoje i namirnice koje mogu da dovedu do mrlja na njima. Takve namirnice treba izbegavati ili nakon konzumiranja temeljno oprati zube.

Borovnica. To je sočno i hranljivo voće, ali njihova bogata pigmentacija može na vašoj gleđi da ostavi taman film.

Cvekla. Znate kako cvekla može da ostavi fleke po garderobi i stoljnjaku? Pomislite samo šta može da uradi vašim zubima. Odmah nakon obroka koji sadrži cveklu operite zube.

Krekeri. Ko bi rekao? Mnogi krekeri su napravljeni od rafinisanih ugljenih hidrata, koji se pretvaraju u šećere i postaju osnova za stvaranje mrlja i kvarenje zuba.

Pročitajte i:  List vinove loze ima neverovatna lekovita svojstva

Balzamiko sirće. Duboko pigmentirano i puno kiseline, balsamiko sirće nije baš prijatelj belih zuba.

Krastavac. Izvinjavamo se svim obožavaocima kiselih krastavaca, ali moramo da vam kažemo da njihova kiselost može da uništi sjaj vaših zuba i da oboji gleđ.

Kafa i čaj. Bez obzira da li ste ljubitelj kafe, kapućina ili čaja, preterivanje sa vašim omiljenim napitkom može dovesti do nastajanja mrlja. Pigmenti iz kafe ili čaja mogu ostaviti žute tragove na vašim zubima.

Paradajz sos. Zbog velike kiselosti paradajza i njegovog jarkog pigmenta, paradajz sos i kečap mogu izazvati mrlje i umanjiti sjaj zuba. 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.