Naslovna Sve o namirnicama 5 namirnica za lepšu kožu

5 namirnica za lepšu kožu

179
0
pet_namirnica_za_lepsu_kozu_cl.jpg

Ukoliko vodite računa o koži i ulažete truda kako biste zadržali lep ten, vreme je da promenite i navike u ishrani. Evo pet namirnica koje će vašu kožu učiniti blistavom i lepom.Kokosovo ulje. ova namirnica je veoma bogata dobrim mastima i zastupljena je u tajlandskoj i indijskoj kuhinji.

Ulje kokosa. Pored bogatstva korisnih sastojaka, takođe može ubrzati vaš metabolizam. Pored primene u ishrani, kokosovo ulje je odličan prirodni preparat za hidrataciju kože.

Badem. Odličan izvor vlakana i proteina, puter od badema će vašem organizmu obezbediti pregršt zdravih sastojaka. Ova namirnica sadrži i dosta vitamina E, mangana i selene, koji će vašu kosu učiniti sjajnom. Vitamin E iz badema i bademovog putera takođe može zaštititi vašu kožu od loših uticaja sunčevih zraka.

Pročitajte i:  Pomešajte lan i vodu, za 12 dana nećete se prepoznati!

Čia seme. Ovo zrnevlje tamne boje je bogato vlaknima, proteinima, fosforom, antioskidansima i omega 3 masnim kiselinama. Ove korisne masne kiseline jačaju ćelije kože i štite kožu od negativnih uticaja toksina.

Resveratol. Poznat i kao “fontana mladosti”, resveratol se nalazi u belom i crnom grožđu i veoma pozitivo utiče na zdravlje i lepotu kože. Eto još jednog razloga da sebe povremeno počastite čašom vina.

Čokolada sa 70 odsto kakaa. Čokolada sadrži flavonoide, antioksidante koji usporavaju starenje i uspešni su borci protiv slobodnih radikala. Takođe, ovaj sastojak štiti kožu od negativnih uticaja sunčevih zraka, starenja i deluje preventivno na pojavu bora i promena boje kože. Pored toga, dok jedemo čokoladu, mozak ispušta endorfin koji nam popravlja raspoloženje.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.