Naslovna Supe i čorbe ZAGREJTE STOMAK: Preukusna bela čorba na makedonski način

ZAGREJTE STOMAK: Preukusna bela čorba na makedonski način

6646
0
Foto: Shutterstock

Ovo je najukusnija čorba koju ste do sada probali.

Ovo su sastojci:

– 500 g telećeg mesa
– glavica crnog luka
– 3 kašike ulja
– 2 šargarepe
– 2 krompira
– biber u zrnu
– 3 lista lovora
– 2 kašike brašna
– crvena tucana paprike
– 2 žumanca
– čaša kisele pavlake
– sveži peršun
– sok od limuna
– so

Priprema:

U dublji lonac se sipa ulje, zagreje se, pa se na njemu izdinsta seckani crni luk. Dodajte meso iseckano na kockice, promešajte i ostavite da se dinsta. Sipajte 2 l vode, dodajte biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu, krompir i so.

Onda smanjiti temperaturu, a zatim poklopiti lonac i ostavi da se kuva sve dok povrće i meso ne omekšaju. U posebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodajte u čorbu.

Pročitajte i:  BLIŽI SE USKRS: Kako da ofarbate jaja ombre tehnikom

Nastavite sa kuvanjem dok ne provri uz povremeno mešanje kako čorba ne bi zagorela. Umućena žumnca i kiselu pavlaku izmešajte, sklonite čorbu sa ringle i polako dodajte smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Dobro promešajte i poklopite.

Ova čorba je fantastična. Obavezno probajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: nadlanu.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.