Naslovna Supe i čorbe UNIVERZALAN RECEPT: Ovako se pravi bilo koji POTAŽ OD POVRĆA

UNIVERZALAN RECEPT: Ovako se pravi bilo koji POTAŽ OD POVRĆA

4768
0
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj zdravih obroka odličan način da u jednom tanjiru unesete obilje vitamina i korisnih minerala jeste da pojedete tanjir toplog potaža od povrća.

Svaki potaž se pravi slično ili gotovo isto. Ovo je osnova.

Potrebno vam je povrće. U zavisnosti od toga za koje se povrće opredelite od toga zavisi koliko vremena će vam biti potrebno za njegovu pripremu.

Svo povrće dobro operite i očistiti. Potom ga nalijte da ogrezne vodom. Uključite šporet i kuvajte na srednjoj vatri oko pola sata. Nakon toga proverite da li povće kuvano. Ukoliko jeste ustinite ga štapnim mikserom ili u blenderu. Vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Nakon toga dodajte začine po ukusu.

Pročitajte i:  Ovi znakovi ukazuju na to da treba da jedete više povrća

Na kraju možete dodati pavlaku za kuvanje ili kiselu pavlaku po ukusu. Ako volite kiselkast ukus možete dodati i nekoliko kapi limunovog soka.

Osim kao dekoracija peršunov list daje izuzetan ukus i miris svakom jelu pa i ovom potažu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.