Naslovna Supe i čorbe Ručak nije potpun bez jela na kašiku: Turska supa od crvenog sočiva

Ručak nije potpun bez jela na kašiku: Turska supa od crvenog sočiva

483
1
Foto: Jelena Racković

Pre glavnog jela poslužite ovu ukusnu supu od sočiva.

Sastojci:

  • 200 grama crvenog sočiva
  • 1 krompir
  • 2 šargarepe
  • 2 crvena luka (može i obični)
  • 2 čena belog luka
  • 1-2 supene kašika paradajz pirea ili sok od paradajza ili koncentrat
  • Pavlaka za kuvanje 1 malo pakovanje
  • vegeta, so, biber
  • Sveža menta (ako nemate slobodno kesica za čaj od nane)

Priprema:

Sočivo dobro operite u hladnoj vodi. Povrće ogulite, operite i izrežite na male komadiće. U loncu zagrejte maslac ili ulje i popržite povrće.
Dodajte sočivo i pire od paradajza pa kratko popržite sa ostalim sastojcima. Dodajte so ,biber, vegetu
Zatim zalijte 1 l vode, kratko prokuvajte pa potom smanjite vatru na srednju. Stavite poklopac i kuvajte supu na srednjoj vatri 20-25 min dok sočivo, šargarepa i krompir ne omekšaju.
Šerpu skloniti sa vatre, i dodajte pavlaku za kuvanje i mentu ako nemate svezu slobodno kesicu za caj isecite pa malo prospite u supu.
Umutite štapnim mikserom ili u blenderu.
Ukoliko vam se čini pregustom, dodajte još malo prokuvane, vrele vode.

Pročitajte i:  Za sve ljubitelje kuvanih jela: Sjajan ručak koji krepi dušu i telo (VIDEO)

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Recept poslala Jelena Racković

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.