Naslovna Supe i čorbe TOP 3 NAJUKUSNIJE POSNE ČORBE koje morate da probate!

TOP 3 NAJUKUSNIJE POSNE ČORBE koje morate da probate!

4662
0
sampinjoni_corba.jpg

Lagane posne čorbe se prave brzo i lako, a ako ste ljubitelj povrća one će vam biti odličan izbor. Evo šta je potrebno da se naprave najukusnije posne čorbe.

Čorba od šampinjona sa belim vinom

Potrebno je:

250 gr šampinjona,

2 kašike margarina,

1 manja glavica crnog luka,

kašika brašna,

2 dl belog vina,

1 čen belog luka,

so,

biber,

peršunov list.

Priprema:

Sitno iseckan crni luk i na listiće iseckane šampinjone prodinstati na margarinu.

Dodati brašno, naliti 2 l vode i kuvati dok šampinjoni ne omekšaju.

Zaliti vinom, posuti seckanim belim lukom i iseckanim peršunovim lišćem

Pročitajte i: POSNE I ZDRAVE: Medene palačinke sa borovnicama

Posna čorba od tikvica

Potrebno je:

1 kg tikvica,

kašika maslinovog ulja,

glavica crnog luka,

2 čena belog luka,

1/2 kašike karija,

kocka za supu od povrća,

so i biber po ukusu,

kašika iseckanog svežeg peršuna,

krutoni (tost) za dekoraciju.

Priprema:

U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.

Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.

Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.

U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.

Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.

Pročitajte i: BEZ PEČENJA: Staklene posne čoko-bombice


Riblja čorba

Potrebno je:

1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika,

1,5 l vode,

2 glavice crnog luka,

2 kašičice aleve paprike,

250 ml paradajz pirea,

2 kašike sirćeta,

1 suva crvena paprika,

so.

Priprema:

Riba se očisti (sa kečige se skinu bodlje sa strane), zatim se nareže sve do kičme na svaka 3 mm, kako bi se sve kosti isitnile i tada se riba iseče na komade.

Luk se očisti i sitno iseče, stavi se u sud u kome će se čorba kuvati, doda se aleva paprika i voda da luk ogrezne i kuva se dok ne omekša.

Tada se doda mešana isečena riba, dolije voda i paradajz pire.

Sve se kuva oko 30 minuta.

Čim počne da vri, doda se sirće da se riba ne raskuva, a kada počne da ključa, može se dodati suva paprika. Ako volite ljutu čorbu, dodajte ljutu suvu papriku.

Posoliti prema ukusu.

Ćorba se ne meša, samo se protrese sud nekoliko puta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukus

Izvor: posnajela.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.