Naslovna Supe i čorbe NE BACAJTE OSTATKE MESA POSLE RUČKA: Napravite odličnu čorbu od pečuraka i...

NE BACAJTE OSTATKE MESA POSLE RUČKA: Napravite odličnu čorbu od pečuraka i piletine po receptu čuvenog kuvara (VIDEO)

356
0
Foto: Printscreen/YT/Jamie Oliver

Džejmi Oliver je podelio fantastičan recept za čorbu od pečuraka i pileće bruskete. Ako vam je ostalo pečenog pileta od nedeljnog ručka isprobajte recept čuvenog kuvara.

Brusketi od piletine i čorba od pečuraka je ručak koji se ne propušta, pogotovo kada je napolju hladno.

Sastojci: 

  • ostaci piletine
  • 1,5 l vode
  • 1 crni luk
  • 1 list celera
  • majčina dušica
  • šampinjoni (a možete da dodate vrganje)
  • 1 kašika brašna
  • maslinovo ulje

Priprema:
Ostatke pečenog pileta stavite u šerpu, sa sve kostima, skinite kožicu i ostavite malo mesa u plehu. Zatim izlomite pile. Prelijte sa vodom i dodajte svež ruzmarin kao i malo seckanog celera. Ostavite da se malo kuva.

U drugu šerpu sipajte masnoću koja je ostala u tepsiji gde ste pekli pile. Dodajte maslinovo ulje, pa kada se to zagreje dodajte iseckan crni luk, beli luk, celer i majčinu dušicu.

Pročitajte i:  OTKRIVAMO: Ovo je TAJNA fenomenalnog MAĐARSKOG GULAŠA!!!

Zatim rukama izdrobite pečurke i dodajte u smesu sa lukom. Dodajte brašno i promešajte. Zatim u pečurke dodajte pileći bujon koji vam se krčka u prvoj šerpi. Uzmite cediljiku stavite iznad šerpe sa pečurkama i sipajte dve kutlače. Zatim promešajte.

Ono meso i kožicu što ste sačuvali lepo rukama sjedinite i kožicu iseckajte. Zatim isecite parčiće hleba, stavite meso preko i ukrasite kožicom. Parčiće hleba ostavite u tepsiji gde vam je bilo pile i pecite 10-15 minuta na 180°C.

Za to vreme čorba od pečuraka je gotov. Štapnim mikserom sjedinite sve sastojke da dobijete kašu.

Sipajte u tanjir, ukrasite sa brusketim koji su sada gotovi i poslužite čorbu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.