Naslovna Supe i čorbe Po starom receptu: Banatska krompir–čorba sa kuvanim jajima

Po starom receptu: Banatska krompir–čorba sa kuvanim jajima

555
0
banat_corba.jpg
Sastojci:

1 glavica crnog luka

šargarepa

1/2 kg krompira

1/2 litra domaćeg kuvanog paradajza

4 jaja

pavlaka

biber, suvi začin

1. Izdinstati jednu glavicu crnog luka na malo ulja, dodati naseckanu šargarepicu.

2. Naseckati oko 1/2 kg krompira na kockice, dodati dinstanom povrću, naliti vodom da ogrezne i začiniti kašikom vegete i biberom.

3. Kada je krompir skoro kuvan naliti 1/2 litre domaćeg kuvanog paradajza i sačekati da provri, a zatim za svakog uliti po jedno jaje direktno u lonac. Posle desetak minuta, kad jaja isplivaju, isključiti i ručak je gotov.

Pročitajte i:  Kako se čuva oljušten krompir

4. Po želji poslužiti sa kašikom pavlake. Ponekad nije loše naseckati i malo kobasice u čorbu dok se kuva, da malo zamiriše!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Moja kuhinjica

Inicijalizacija u toku...