Naslovna Supe i čorbe OKREPLJUJE DUH I TELO: Savršena teleća čorba

OKREPLJUJE DUH I TELO: Savršena teleća čorba

5717
0
Foto: Shutterstock

U hladnim zimskim danima tanjir tople čorbe pravo je blago za organizam.

Sastav:

500 g teletine (meso od buta)
1 glavica crnog luka
1 celer
1 veza zeleni
so, biber (količina po ukusu)
1 list lorbera
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
voda (oko 2 litre)
ulje (količina po potrebi)

Priprema:

Sitno naseckati crni luk i izdinstati na ulju. Dodati meso sečeno na kockice te sve naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko 90 minuta. Potom, sipati povrće, sitno isečeno, začiniti solju, biberom i ubaciti lorberov list.

Pročitajte i:  Hrskava pita sa spanaćem (VIDEO)

U sve dosuti oko dve litre vode i ostaviti da se kuva dok povrće ne bude meko. U međuvremenu napraviti zapršku od brašna i ulja i sve još držati na tihoj vatri oko 30 minuta. Pred serviranje u gotovu čorbu, umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: mojeukusno.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.