Naslovna Supe i čorbe NA KAFANSKI NAČIN: Pikantna paradajz čorba

NA KAFANSKI NAČIN: Pikantna paradajz čorba

3437
0
Foto: Shutterstock

Uz ove instrukcije pripremićete pravu kafansku čorbu.

Sastojci:

500 g pasiranog paradajza
pola šoljice pinjola
4.5 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kašičica semenki koromača
pola kašičice ljute paprike
bosiljak, biber, origano
pola čaše belog vina

Priprema:

U paradajz dodati pinjole i miksati do glatke smese.

Zagrejati ulje u većoj posudi, dodati sitno naseckani luk, usitnjeni beli luk, semenke komorača i suvu usitnjenu ljutu papriku.

Dinstati oko 5 minuta dok luk omekša. Umešati preostalu količinu paradajza, bosiljak, vino i origano, zatim dodati i paradajz sa pinjolima i promešati.

Pročitajte i:  Ukusan desert gotov za par minuta: Omiljena čokolada u smesi od palačinki

Kada supa provri, kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.

Začiniti solju i biberom i po želji dodati još ljute paprike. Pre serviranja posuti preostalim bosiljkom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.