Naslovna Supe i čorbe KAO BAKINA: Prava originalna DOMAĆA JUNEĆA SUPA

KAO BAKINA: Prava originalna DOMAĆA JUNEĆA SUPA

3759
0
govedja_supa.jpg

Supa ili čorba treba da bude sastavni deo ručka svakog dana ili bar što češće, jer deluju veoma okrepljujuće na naš organizam. Teleća supa je jedna je od omiljenih i veoma je ukusna i zdrava. Prestavljamo vam recept za pravu, domaću teleću supu koja će vas oduševiti ukusom.

Sastojci: 

1 veza zeleni (šargarepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren),

1 glavica crnog luka,

1 kašika suvog začina, 

kašičica šećera,

kašičica soli, 

koske,

komad telećeg mesa.

Pročitajte i: Jelo na kašiku: KAFANSKA TELEĆA ČORBA po receptu starih kuvara

Priprema: 

Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna.

Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri. Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: inzena.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.