Naslovna Supe i čorbe Čorba od džigerice: Brza i jednostavna priprema jela koje svi vole

Čorba od džigerice: Brza i jednostavna priprema jela koje svi vole

643
0
Foto: Shutterstock

Supu volimo na razne načine, a evo recepta za jedan novi ukus.

Sastojci:

300 g praseće ili jagnjeće džigerice
glavica crnog luka
5 čenova belog luka
150 g šargarepe
200 g celera
mast
veza zeleni
ljuta papričica
lovorov list
biber
kim
so

Priprema:
Na masti izdinstati sitno iseckani crni luk, celer, šargarepu i beli luk. Praseću ili jagnjeću džigericu dobro oprati i obariti uz dodatak bibera, soli i lovorovog lista. Tako obarenu iznutricu iseći na kocke, sjediniti sa proprženim lukom, naliti malo vode, kuvati, a zatim dodati ljutu papričicu (a može i malo tucane paprike). Zapršku napraviti od masti, brašna i mlevene crvene paprike, sipati u čorbu i ostaviti da još malo prokuva. Na kraju po ukusu još malo pobiberiti, posoliti, dodati seckano peršunovo lišće, vinsko sirće i kim.

Pročitajte i:  Lekoviti orah: Jača imuni sistem, mozak, srce i jetru

Po receptu Milijana Stojanića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.