Naslovna Stvar Uskrsa Tri predloga za supe koje će upotpuniti svaki uskršnji ručak

Tri predloga za supe koje će upotpuniti svaki uskršnji ručak

1113
0
Foto: Shutterstock

Da li ste smislili koja će se supa naći na vašoj svečanoj trpezi? Nemojte misliti kako to i nije baš neophodno, jer supe i čorbe jačaju naš imunitet i prelepo upotpunjuju svako glavno jelo. Naš favorit je supa sa najsavršenijim knedlama, ali naravno vi izaberite koja se vama najviše dopadne od naših predloga.

Supa sa knedlama

Foto: Stvar ukusa

Sastojci:

  • 1/2 pileta
  • šargarepa, celer, peršun, paškanat
  • 1 manji prepečen luk
  • nekoliko zrna bibera
  • peršunov list
  • so
  • začini

Za najlepše knedle:

  • 1 jaje
  • griz

Priprema:
U šerpu sipajte vodu i stavite da se kuva meso i prepečene polutke luka. Kada je meso omekšalo, dodajte iseckano povrće i listove peršuna i celera da zamiriše i začinite. Neka se kuva dok sve ne omekša lepo. Zatim supu procedite i napravite knedle. Kada je sve gotovo dodajte meso koje ste odvojili od kostiju, seckanu šargarepu u celer.

Priprema knedli:
U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti penasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste. Polako postepeno dodajte griz i mešajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je griza onoliko da bi vaša smesa bila gusta kao za palačinke. Masa ne sme da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Obavezno ostavite oko 5 minuta da odstoji. Onda ćete videti da li je masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu. Kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle prvo umočite u kipuću supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza. Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.

Pročitajte i:  Spasite zagoreli tiganj uz pomoć kuhinjske soli

Čorba od praziluka i krompira 

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g praziluka
  • 200 g krompira
  • 1 l supe
  • 1 čen belog luka
  • 50 ml slatke pavlake
  • so
  • biber
  • puter

Priprema:
Na puteru prodinstajte isečeni praziluk i beli luk i začinite. Posle 5 minuta dinstanja dodajte supu i krompir isečen na kocke. Kuvajte dok krompir ne omekša. Štapnim mikserom izmiksajte i vratite na vatru. Dodajte slatku pavlaku i pustite da se kuva 1-2 minuta.

Krem čorba od krompira

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g korena celera
  • 500 ml bistre supe
  • so
  • biber
  • kašika maslaca
  • šargarepa
  • 200 ml pavlake
  • veza luka vlašca

Priprema:
Krompir i koren celera očistite, sitno iseckajte, operite i kuvajte oko 20 minuta u instant supi. Šargarepu očistite, operite i isecite na fine štapiće. Pažljivo dinstajte na maslacu ne vise od 5 minuta. Krompir i celer u supi isperite, pa dodajte pavlaku i sve polako zagrejte. Začinite supu solju i biberom. Luk vlašac dobro oprati i iseći ga na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužite garniranom šargarepom i iseckanim vlašcem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.