Naslovna Stvar Uskrsa Tradicionalni uskršnji ručak: Jagnjetina, mladi krompirići i salata

Tradicionalni uskršnji ručak: Jagnjetina, mladi krompirići i salata

932
0
Foto: Aleksandra Petrik

Uskrs je praznik koji se proslavlja u krugu porodice. Pripremite ovaj tradicionalni uskršnji ručak koji ne samo da lepo izgleda nego je i neverovatno ukusan.

Sastojci:

  • jagnjeći but
  • mladi krompir
  • špargle
  • zelena boranija
  • šargarepa
  • beli luk
  • začini: biber, so, mlevena crvena paprika, ruzmarin, majčina dušica

Salata:

  • rotkvice
  • mladi luk

Preliv:

  • belo vino
  • moča od mesa
  • malo brašna

Priprema:
Stavite jagnjetinu u dublji pleh, pa je zasecite na nekoliko mesta i špikujte belim lukom. Začine pomešajte i protrljajte jagnjetinu sa obe strane. Zatim sa uljem ponovo premažite jagnjetinu. U pleh sa mesom sipajte vodu i prekrijte folijom. Pecite na 200°C sat i po, možda i jače, meso treba da bude mekano. U toku pečenja morate okretati jagnjetinu, a ako je ostalo bez vode dodati je. Desetak minuta pred kraj skinite foliju da meso dobije koricu. Posle sat vremena ubacite mladi krompir isečen na polutke i šargarepu. Uvek vraćajte foliju sem pred kraj pečenja. Šparglu obarite, a zelenu boraniju blanširajte, pa propržite na puteru sa belim lukom.

Pročitajte i:  Odaberite najbolji napitak za lep san

Preliv napravite tako što ćete pomešati moču od mesa, malo belog vina i malo brašna i to kuvajte u šerpici dok ne dobijete željenu gustinu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.