Naslovna Stvar Uskrsa NE BACAJTE: Pogledajte koja jela možete napraviti od uskršnjih jaja

NE BACAJTE: Pogledajte koja jela možete napraviti od uskršnjih jaja

1659
0
Foto: Shutterstock

Ostalo vam je dosta jaja od Uskrsa i ne znate da da radite?

Mi vam predlažemo par ukusnih recepata kako da utrošite kuvana jaja na zanimljive načine.

Slana torta 

Foto: Aleksandra Petrik

Sastojci:

  • beli tost hleb
  • ruska salata
  • šunka
  • krem sir
  • majonez

Beli krem kojim se premazuje torta:
(po sopstvenoj proceni)

  • majonez
  • pavlaka
  • senf
  • mrvica limunovog soka
  • beli luk u prahu (pola kesice)

Dekoracija:
(po želji)

  • kuvana jaja
  • šunka
  • salama
  • masline (zelene, crne)
  • badem
  • paradajz
  • sir
  • kapari
  • rotkvice
  • šargarepa
  • paprika

Priprema:
Tost hlebu ukloniti koricu i napraviti željeni oblik koji se premazuje prvo ruskom salatom, zatim šunkom, majonezom i sirom. Ređa se tako dok se ne napravi nekoliko redova. Kada se namažu slojevi, onda celu tortu premažemo belim kremom koji smo napravili tako što smo sjedinili sve sastojke za krem. Dekorišete po sopstvenoj želji, a mi smo vam predložili šta sve možete da koristite za dekoraciju. Naravno i vi možete da dodate nešto po vašem ukusu.

Pohovane palačinke 

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • belo pileće meso
  • majonez
  • so
  • biber
  • kiseli krastavčići
  • sok iz kiselih krastavčića (ili sok od limuna)
  • kuvana jaja

Smesa za palačinke: 

  • 2 jajeta
  • 200 g brašna
  • 300 ml mleka
  • 100 ml kisele vode
  • na vrh kašičice soli
  • pola šoljice ulja

Priprema:
Pomešajte sve sastojke za palačinke i umutite mikesrom pa ih ispecite. Da biste napravili fil belo meso posolite i pobiberite, pa skuvajte, ocedite i sitno iseckajte. Zatim ubacite u blender, pa dodajte majonez, malo kiselih krastavčića, limunov sok (ili sok od krastavčića) i izblendajte dok ne dobijete gustu smesu. Zatim tom smesom premažite palačinke, a kuvana jaja iseckajte na kolutove i posložite preko. Urolajte palačinku i ispohujte.

Pročitajte i:  Ukusno predjelo koje će ulepšati vašu trpezu: Slane bajadere

Salata sa kuvanim jajima i karijem 

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 jaja + 2 za dekoraciju
  • 2 krompira
  • 1 krastavac
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika babura

Za preliv:

  • 8 kašika majoneza
  • 2.5 dl jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 0.5 g bibera
  • 1 kašičica senfa
  • malo limunovog soka
  • 1 kašika karija
  • 2 kašike peršunovog lista

Priprema:
Osam jaja isecite na kolutove. Krompir dobro operite, skuvajte ga u ljusci, pa kad se prohladi oljuštite, presecite ga na pola, pa svaku polovinu isecite na tanke polukružne kriške. Krastavce isecite na tanke polukrugove, crni luk oljuštite i isecite po želji na rebra ili na kockice, a papriku očistite i isecite na sitne kockice.
Kako biste napravili preliv pomešajte majonez sa jogurtom, dodajte so, biber, senf, limunov sok, kari i sitno iseckan peršunov list. Sve dobro promešajte da se preliv sjedini. Spojite sve sastojke za salatu, prelijte ih pripremljenim dresingom i pažljivo promešajte. Ukrasnu činiju za salatu obložite listovima zelene salate, salatu sa kuvanim jajima i karijem i ukrasite preostalim kuvanim jajima isečenim na četvrtine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.