Naslovna Stvar Uskrsa Koliko dugo su kuvana jaja jestiva nakon Uskrsa

Koliko dugo su kuvana jaja jestiva nakon Uskrsa

2443
0
Foto; Stvar ukusa

Mnogi se sete kuvanih jaja tek kada se približi Uskrs, ali bilo bi dobro da bar dva puta nedeljno unosite ovu namirnicu u svoj organizam zbog proteina koji se u njoj nalaze.

Ono što konkretno za ovaj praznik treba da vam bude važno je upravo informacija koliko dugo mogu da izdrže kuvana jaja pre nego što se pokvare.

Koliko kuvana jaja mogu da izdrže ako ih držimo u frižideru?

Najbolja solucija jeste da tvrdo kuvana jaja držite u frižideru. Ukoliko ih tako čuvate i u ljusci, mogla bi da izdrže i nedelju dana. Međutim, ukoliko oljuštite jaje, bez obzira kako ga čuvate bilo bi poželjno da ga pojedete istog dana.

Jaja se čuvaju na temperaturi od četiri stepena Celzijusa ili na manjoj u originalnoj (kartonskoj ) kutiji, na polici koja je unutar frižidera, a ne u vratima, i što dalje od hrane jakog mirisa. Ne preporučuje se zamrzavanje kuvanih jaja.

Pročitajte i:  Ove namirnice povoljno utiču na plodnost žena

Koliko kuvana jaja mogu da zdrže na sobnoj temperaturi?

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti jasno ističe da je sva hrana koja se drži dva sata van frižidera već pokvarena, a to važi i za kuvana jaja. Šta više ukoliko se kuvana jaja nalaze u jako toplim prostorijama ili negde blizu roštilja ili nekog drugog izvora toplote, onda se smatraju pokvarenim posle svega jednog sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.