Naslovna Kolači Idealan za slavsku trpezu: Kolač sa oblandama, mlevenim keksom i čokoladom (VIDEO)

Idealan za slavsku trpezu: Kolač sa oblandama, mlevenim keksom i čokoladom (VIDEO)

5162
0
Foto: Domaći recepti

Obogatite slavsku trpezu ovim ukusnim sitnim kolačima koji se jednostavno pripremaju.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 100 kokosa
  • 150 g mlevenog keksa
  • 3 kašike brašna
  • 150 g čokolade
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 2 lista oblande

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati 4 belanca u čvrst sneg sa 6 kašika šećera. Dodati 1 kašiku brašna i mleveni keks, pa sve umutiti.

Na pleh od rerne staviti oblandu, pa je premazati ovom smesom i razvući. Peći 13 minuta. Dok se korica peče praviti drugu.

Ulupati 4 belanca sa 6 kašika šećera u jaku penu, pa dodati kokos i 2 kašike brašna. Sve sjediniti pa na premazati drugi list oblande. Izvaditi prvi pečeni list, odmah staviti drugi da se peče. Njega smo pekli 11 minuta.

U jednu manju šerpu staviti žumanca i 8 kašika šećera pa dobro umutiti mikserom. Manju šerpu staviti na veću u kojoj je voda, oko 2 cm. Od momenta kada voda provri kuvajte 10 minuta uz mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno mešanje.

Pročitajte i:  Recept za skandinavsku musaku

Penasto ulupati omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodati i sve umutiti. Na prvu koricu od keksa, namazati čokoladi fil, pa preklopiti drugok, kokos koricom, koju sad okrenete naopako. Staviti preko tačnu pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblanda izravnala. Otopiti na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa preliti preko lista oblande.

Ostaviti da se sve dobro ohladi i stegne pa seckati i služiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: domaći recepti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.