Naslovna Slatka testa Tart s kajsijama i bademom

Tart s kajsijama i bademom

162
0
tart_s_kajsijama_i_bademom_n.jpg
Sastojci:

100 g blanširanih badema + 50 g badema isečenog na listiće
100 g brašna
150 g šećera
100 g putera
4 jaja
1 kg kajsija
šećer u prahu za posipanje

Testo:

250 g brašna
110 g šećera u prahu
110 g putera
jaja

1. Za testo pomešajte dobro brašno i šećer, a zatim i puter. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete sipkavu masu. Dodajte jedno jaje i mešajte dok se ne dobije homogena masa od koje može da se napravi glatka lopta. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

2. Razvijte koru na pobrašnjenoj površini, a zatim je stavite u pleh za tortu ili tart. Ponovo vratite u frižider na 30 minuta.

3. Bademe sameljite u blenderu, a zatim dodajte i 100 g brašna, 100 g putera i 150 g šećera. Sve dobro promešajte.

4. Kajsije prepolovite i odstranite koštice, a zatim ih stavite na poslužavnik i pospite s četiri kašike šećera. Ostavite sa strane oko 30 minuta.

5. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Smsu sa bademima stavite preko testa u kalupu, pa preko poređajte kajsije, okrenute ispupčenom stranom gore.

6. Tart pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, pa preko pospite iseckane bademe i vratite u rernu da se peče još 30 minuta. Ostavite sa strane da se hladi. Pospite šećerom u prahu pre služenja.

Inicijalizacija u toku...