Naslovna Slatka testa Bez prženja u dubokom ulju: Krofne iz rerne mekane i ukusne (VIDEO)

Bez prženja u dubokom ulju: Krofne iz rerne mekane i ukusne (VIDEO)

34117
1
Foto: Serpica.net

Recept za krofne koji nećete menjati. Prosto su savršene!

Sastojci i priprema:

  • pola kocke kvasca (30 g ili kašičica suvog kvasca)
  • 500-600 g mekog brašna
  • pola kašičice soli
  • 200 ml mleka (može i voda)
  • 2 kesice vanilin šećera može i aroma
  • 50 g šećera
  • 2 jajeta
  • 50 ml ulja

Izmešati sve i zamesiti sa 500-600g mekog, belog brašna, kada ste dodali brašno ne zaboravite staviti i pola kašičice soli.

Dobro zamešeno testo prekriti i ostaviti na toplom da nadođe. Posle pola sata ili sat vremena premesite, razvucite oklagijom i vadite većom čašom ili modlom kolutove.

Na jedan deo kolutova prstima pritiskajući napravite malo udubljenje. Tu stavite fil koji želite, rubove testa premažite vodom pa preklopite drugim delom testa. Pritisnite prstima oko krofne da se delovi spoje i potom opet modlom izvadite obruč krofne da bi dobili lep oblik. Možete pogledati video.

Pročitajte i:  Jeftina torta koja osvaja na prvi zalogaj (VIDEO)

Slažite u tespsiju sa pek papirom, premažite krofne sa umućenim jajetom i ostavite da stoje od 15 – 20 minuta da malo nadođu. Peku se na 180 stepeni oko 30 minuta, zavisi od rerne uglavnom treba da fino porumene. Krofne uvaljajte u prah šećer i uživajte. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: serpica.net

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.