Naslovna Slatka testa Kolač s ribizlama

Kolač s ribizlama

258
0
kolac_s_ribizlama_n.jpg
Sastojci:

500 g ribizli
350 g brašna
180 g maslaca
210 g šećera
kesica vanilin šećera
malo soli
6 jaja
150 g mlevenih badema
1/2 kesice praška za pecivo
200 g kisele pavlake

1. Zagrejati rernu na 160 stepeni. Očistiti ribizle i posuti ih kašikom brašna.

2. Umutiti maslac, 180 g šećera, vanilin šećer i malo soli. Umešati u to četiri jajeta. Ostatak brašna izmešati s praškom za pecivo i bademima, pa umešati u masu s jajima.

3. Dobijeno testo rasporediti po nauljenom plehu. Staviti odozgo ribizle. Za preliv razdvojiti dva jajeta na belanca i žumanca. Umutiti žumanca sa 30 g šećera i pavlakom. Umutiti belanca i umešati u krem sa žumancima. Rasporediti masu po ribizlama i peći sve oko 40 minuta. Iseći kolač i po želji ga posuti šećerom u prahu i ukrasiti ribizlama.

Inicijalizacija u toku...