Naslovna Poznate ličnosti Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

Poznati kuvari savetuju šta da kupujete za vreme koronavirusa

2473
0
Foto: Shutterstock

Kako broj slučajeva korona virusa i dalje raste, a restorani i barovi se polako zatvaraju, sve više ljudi kuva kod kuće dok su u izolaciji. Zato su poznati kuvari poput Gordona Remzija, Majkla Simona i ostalih odlučili da na svojim društvenim mrežama podele par saveta kako da sačuvate ili skuvate hranu dok traje epidemija.

Zalihe brašna, testenine, tunjevine… iskoristite na najbolje moguće načine i spremite raznovrsna jela. Napravite domaći hleb, špagete bolonjeze, lazanje, supu…

Ina Garten je na svom Instagram profilu podelila nekoliko saveta za zamrzavanje.

  • Nemojte pakovati vruću hranu, neka se ohladi na sobnoj temperaturi pre pakovanja.
  • Nemojte prepuniti posude jer se tečnost širi kad se zamrzava.
  • Označite svaku posudu da biste znali koja hrana vam se gde nalazi.
  • Nemojte slagati posude jednu na drugu, pre nego što se zalede, da bi se brže zaledile.
  • Posudu sa hranom koju želite da se odmrzne ostavite u frižideru preko noći.

Antoni Porovski čiju hranu vole i Dženifer Aniston i Rajan Rejnolds, deli savete kako da kuvate u karantinu čak iako ne uspete da nađete sve namirnice koje ste želeli. On snima posebne video zapise i kači ih na Instagram, pa tamo možete pogledati, a mi vam prenosimo jedan.

U posudi pomešajte sitno seckan crveni luk, paradajz i konzervirani pasulj koji ste prethodno procedili. Antoni je stavio i avokado, ali vi ne morate ako ga nemate kod kuće. Promešajte sve namirnice, začinite sa malo maslinovog ulja i iscedite pola limuna u to. Zatim ispecite omlet i pospite ovom mešavinom. Naravno posolite po želji. Vaš ukusan i zdrav obrok je spreman za osam minuta.

Dok vlada ovaj virus bitno je da se zdravo i dobro hranite, ali bitno je i da ta hrana bude ukusna.

Amanda Fritag je na društvenim mrežama podelila savete kako da začinite piletinu.

“Učenje pravilnog načina za prženje hrane je od ključne važnosti za utemeljenje ukusa. Ukoliko ovo savladate, čak i sa najosnovnijim sastojcima dobićete fantastične ukuse. Tako da, ukoliko ste u karantinu i dosadila vam je obična piletina, obećavam da će ovo učiniti stvari drugačijim”, napisala je na svom Instagramu Amanda. Ona preporučuje da je začinite pre nego što je propržite u ulju, sa kožicom okrenutom na dole. Nakon toga je jednostavno ubacite u rernu. Nemojte dirati piletinu dok se ne ispeče, kako bi bila savršeno pečena.

Gordon Remzi podelio je lagan recept za marinara sos koji možete koristiti kao preliv za špagete, picu, meso, kao umak za tortilja čips.

Pročitajte i:  Ne peče se: Posna kapri torta neodoljivog ukusa (RECEPT)

Sastojci koji su vam potrebni: pasirani paradajz i pelat, bosiljak, beli luk, crni luk, beli luk, crveno vino, maslinovo ulje, so i biber.

Đada De Laurentis je takođe podelila nekoliko saveta za kuvanje u karantinu, poput toga kako koristiti ostatke testenine na nov način.

Ako vam je ostalo špageta od ručka, Đada savetuje da dodate jaje, malo paradajz soka i parmezana u ostatke testenine, stavite sve na tiganj sa malo maslinovog ulja, pržite nekoliko minuta, zatim okrenite i nastavite da pržite dok obe strane ne dobiju koricu.

Majkl Simon je preporučio kupovinu svežeg, smrznutog i konzerviranog povrća, koje ćete imati u zalihama dok traje karantin. Takođe je napisao na svom tviter profilu da kupite i bilo koje meso koje je na raspolaganju, kao i krompir, testeninu, jaja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.