Naslovna Riba i morski plodovi Zapečeni škampi sa lososom

Zapečeni škampi sa lososom

75
0
zapeceni_skampi_sa_lososom_49848583.jpg
Sastojci:

2 praziluka
so
glavica luka
2 čena belog luka
2 kašike maslaca
3 kašike brašna
250 ml mleka
200 ml neutralne pavlake
sok od limuna
biber
1/2 veze mirođije
500 g lososovog fileta
200 g škampa (bez ljuske)
200 g rendanog kačkavalja

1. Očistiti i iseći praziluk na komade. Blanširati ga 2 minuta u ključaloj, posoljenoj vodi. Procediti i brzo ohladiti pod mlazom vode i dobro ocediti na kraju. Preseći ga na uzdužne polovine ili četvrtine ako je previše debeo. Iseckati crni i beli luk i prodinstati na maslacu. Posuti brašnom, promešati i polako dolivati supu i slatku pavlaku, uz stalno mešanje (da se ne naprave grudvice). Prokuvati uz mešanje, pa krčkati poklopljeno oko 5 minuta. Začiniti sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Iseckati mirođiju i umešati u sos. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

2. Lososa iseći na kockice i preliti sokom od limuna. Ređati praziluk, škampe i sos po nauljenom plehu, posuti rendanim kačkavaljem i na kraju poređati losos. Staviti u rernu na 25 minuta da se zapeče. Servirati ukrašeno grančicom mirođije.

Inicijalizacija u toku...